FAURECIA&HELLA

Firemní
Faurecia&Hella

Spojení Faurecia a Hella

Od srpna tohoto roku společnost Faurecia spustila veřejné nabídky na odkup společnosti Hella. Díky tomuto spojení se očekává vznik globálního lídra v oblasti rychle se rozvíjejících automobilových technologií.

Ke 14.srpnu společnost Faurecia oznámila, že dosáhla dohody s akcionáři z řad rodinných příslušníků a společnosti Hella spojenou se zahájením veřejné nabídky na koupi všech akcií Helly v hotovosti za cenu 60 EUR za akcii a na získání akcií jež budou vlastnit rodinní příslušníci: 60% podíl za cenu 60 EUR. Představenstvo společnosti Faurecia získalo podporu společnosti Hella a jednomyslně schválila transakci představující celkovou odhadovanou hodnotu podniku 6.7 miliard EUR za 100% společnosti Hella.

Spojená skupina se zaměří na čtyři oblasti růstu, které jsou plně v souladu s megatrendy v automobilovém průmyslu: Elektromobilitu (včetně vodíkových řešení), ADAS a autonomní řízení, Kokpit budoucnosti a Řízení hodnoty během životního cyklu.  Cílem je, aby se tato skupina stala klíčovým hráčem v oblasti elektroniky a softwaru s tržbami 3,7 miliard EUR a téměř 3,000 softwarovými inženýry. Dosáhla kritické masy, držela vedoucí pozice ve všech svých aktivitách a stala se 7. největším celosvětovým dodavatelem pro automobilový průmysl (mezi pěti největšími v Evropě a deseti největšími v Jižní a Severní Americe a v Asii), s výrazně vylepšeným profilem, pokud jde o obchody a dosah k zákazníkům.

Jak řekl generální ředitel společnosti Faurecia Patrick Koller:

„Toto spojení je jedinečnou příležitostí vytvořit globálního lídra v oblasti technologií pro automobilový průmysl. Jsem si jist, že Faurecia a Hella k sobě dokonale pasují, neboť sdílíme společnou vizi, hodnoty i kulturu. Naše dva talentované týmy velmi efektivně spolupracují již od konce roku 2018 a prokázaly, jak moc jsou společné schopné. Společně máme zásadní výhodu před konkurencí, protože můžeme těžit ze strategických mechanismů, které pohánějí a transformují automobilový průmysl. Kombinací našich produktových portfolií a tržního dosahu zrychlíme ziskový růst prostřednictvím inovací, většího množství elektronického a softwarového obsahu a lepší kvality provedení. Náš finanční profil zůstane silný, velká pozornost bude věnována trvalé tvorbě hotovosti a oddlužování společnosti. Jsem si jist, že toto spojení vytvoří udržitelnou hodnotu pro zákazníky společností Faurecia i Hella, zaměstnance i akcionáře.“

HELLA

Na stejné téma